Malekurs

 Malekurs

Tegne-og malekurs for ungdommer 13-18 år på Sjøholmen fra oktober!
Kurset går over 6 ettermiddager på Sjøholmen med oppstart mandag 24 oktober, uke 43.
Den erfarne kunstneren Helene Knoop er kursleder for høstens kurs for ungdommer mellom 13-18 år.
Helene Knoop legger vekt på å arbeide ut ifra et håndverksmessig utgangspunkt. Gjennom de rette øvelser og veiledning kommer ungdommen til å få noen «aha» opplevelser og vil gå noen et skritt videre for å uttrykke det de ønsker. I kurset undervises det i klassisk tegning, -maleri, portrett, stilleben og kunsthistorie. I tillegg blir det litt om materialbruk og teknikker.
I alderen mellom barn og voksen er det ofte ikke så lett å finne et passende sted å utfolde sine kreative evner, sitt talent eller et sted å arbeide for gledens skyld. Man setter ofte høyere krav til seg selv og mange barn legger tegningen «på hylla» da de ikke får til det de ønsker. Men det er nettopp i denne alderen det er viktig å oppmuntre de unge til å fortsette med å tegne, male og skape.
Kurset passer for de som ønsker å ta sin interesse et steg videre for å oppnå resultater. Det passer også for de som planlegger å søke seg til kunstskoler eller andre forberedende studier og det passer for de som bare ønsker et miljø til å utfolde seg kreativt.
Pris: 4000 kr / 6 mandager, kl 15.30-17-00
Alder: 13-18 år
De fleste materialer er inkludert, men man kan ha med til eget bruk dersom ønskelig.
Påmelding til
helene(@)heleneknoop.com, eller:
sjoholmen.ticketco.events/no/nb/e/nyhet_tegneog_malekurs_for_ungdommer_1318_aar_med_helene_knoop https://www.facebook.com/events/582915676775188/582915680108521/
 

Friluftsskolen

Friluftsskolen i Hagan har blitt en tradisjon; i over et tiår har vi arrangert malekurs om sommeren. 

Etter internasjonal karriere, kronet med den franske Salongens gullmedalje, returnerte Christian Skredsvig til Norge i 1885. Han bosatte seg først i Bærum, men flyttet ti år senere til Eggedal. Christian Skredsvig underviste sin Friluftsskole sommeren 1899, etter oppmuntring fra malerinnen Harriet Backer. Hensikten var å undervise i utendørs landskapsmaleri. 

Sommeren 2010 gjenoppstod Friluftsskolen. Hver sommer kan du, som Chr. Skredsvig, male den vakre utsikten fra Hagan med Solevann og Andersnatten i det fjerne. 

Malekursene undervises av Helene  Knoop og Jan-Ove Tuv i samarbeid med oldebarnet Hege Christina Skredsvig. 

KURSOPPLEGG:
Friluftsskolen er for malere på alle nivåer og aldere. Den eneste forkunnskapen er ønsket om å lære!
Introduksjon for nye elever den første timen, om hvordan man planlegger og starter et motiv (ved blyantskisser).Vi forklarer hensikten med ”redusert palett”, og viser i tillegg fremgangsmåte ved farveblanding, penselbruk, m.m.

Motivet er landskapet slik vi ser det fra vollen foran Skredsvigs hjem. Elevene oppfordres til å male på to motiver løpet av dagen (størrelse: ca 50 x 70 cm). Når vi maler landskap er vi selvsagt avhengige av været! Vi har derfor også en reserveplan, som består i å male etter landskapsstudier (reproduksjoner), stilleben eller interiør. Ta med et-to ekstra lerreter! Materialliste sendes automatisk ut når du har betalt. Ta med feltstaffeli! Begge lærerene er tilstede hele tiden og gir individuell veiledning. Vi demonstrerer også på eget maleri hvordan vi kan male det vi ser! Kontakt Helene Knoop for påmelding.  http://buskerudmuseet.com/hagan/hagan-formidling/