Malekurs

Portrettkurs med Helene Knoop

Lørdag 21-22 september 2024

Tid: 10.00-14.00

Pris: 3.000 Kr

Sted: Sjøholmen

Informasjon/ billetter

 

Bli med på Helene Knoops workshop med fokus på portrett. 21-22 september 2024

Vi kommer til å bruke det meste av tiden til å male fremfor teori. Med Knoops egen måte å bruke lys, bakgrunn og arbeidet med en modell får deltagerne et godt grunnlag for hvordan bygge opp et portrett.

Hver deltager får nøye, individuell veiledning. Vi bruker levende modell under kurset og maler med oljemaling på lerret.
I løpet av de to dagene arbeider vi med skissering, lyssetting, komposisjon, fargelære og ikke minst hvordan male hudtoner og gjenskape modellen foran deg på et lerret.

Teknikk: Olje på lerret

Materialliste:

  • Staffeli (Helene har noen få til utlån, ta kontakt dersom det er ønskelig).
  • Oljemaling: Titanhvit, Gul ocher, Old Holland Yellow Brown, Vermillion rød, Venetiansk rød eller Engelsk rød, Rå umber, Brent umber, Jernoxyd svart, varm grå, Brilliant yellow. Ta med det dere har, det blir mulighet for å kjøpe den malingen dere trenger til selve kurset, kontakt Helene.
  • Pensler: Svinebustpensler og syntetiske/eller mårhårspensler, en blanding av flate og avrundede, store og små.
    lerret minimum 20 x 30 cm, maks 50 x 60 cm. Forbered gjerne lerretet med å lasere et tynt lag med akrylfarge, rå umber, dersom det er et hvitt lerret. Dersom du ikke har gjort dette før kan jeg hjelpe til med det første kursdag.
  • Skisseblokk, blyanter, kull, filler (til å tørke penselen med)
  • Malemedium: Vi anbefaler en blanding av 60% linolje og 40% terpentin. Dersom dere har noe annet medium, pass på at det ikke inneholder hovedsakelig terpentin p.g.a. lukt. Vi er mange mennesker over mange timer i ett rom.
    Palett.
  • Dersom det er spesielle redskaper dere bruker til vanlig er det selvsagt lov til å medbringe.


Program:

Dag en: Møt i verkstedet i andre etasje på Sjøholmen.
Pause kl 12.00.
Introduksjon og samtale om å male portrett.
Vi begynner med å tegne, lyssetting etc. Etter dette starter å male med levende modell.

Dag to: Male etter modell, felles og individuell oppfølging.
Pause kl 12.00.

 
 
Friluftsskolen

FRiluftskolen på Facebook

Friluftsskolen i Hagan har blitt en tradisjon; i over et tiår har vi arrangert malekurs om sommeren. 

Etter internasjonal karriere, kronet med den franske Salongens gullmedalje, returnerte Christian Skredsvig til Norge i 1885. Han bosatte seg først i Bærum, men flyttet ti år senere til Eggedal. Christian Skredsvig underviste sin Friluftsskole sommeren 1899, etter oppmuntring fra malerinnen Harriet Backer. Hensikten var å undervise i utendørs landskapsmaleri. 

Sommeren 2010 gjenoppstod Friluftsskolen. Hver sommer kan du, som Chr. Skredsvig, male den vakre utsikten fra Hagan med Solevann og Andersnatten i det fjerne. 

Malekursene undervises av Helene  Knoop og Jan-Ove Tuv i samarbeid med oldebarnet Hege Christina Skredsvig. 

KURSOPPLEGG:
Friluftsskolen er for malere på alle nivåer og aldere. Den eneste forkunnskapen er ønsket om å lære!
Introduksjon for nye elever den første timen, om hvordan man planlegger og starter et motiv (ved blyantskisser).Vi forklarer hensikten med ”redusert palett”, og viser i tillegg fremgangsmåte ved farveblanding, penselbruk, m.m.

Motivet er landskapet slik vi ser det fra vollen foran Skredsvigs hjem. Elevene oppfordres til å male på to motiver løpet av dagen (størrelse: ca 50 x 70 cm). Når vi maler landskap er vi selvsagt avhengige av været! Vi har derfor også en reserveplan, som består i å male etter landskapsstudier (reproduksjoner), stilleben eller interiør. Ta med et-to ekstra lerreter! Materialliste sendes automatisk ut når du har betalt. Ta med feltstaffeli! Begge lærerene er tilstede hele tiden og gir individuell veiledning. Vi demonstrerer også på eget maleri hvordan vi kan male det vi ser! Kontakt Helene Knoop for påmelding.  http://buskerudmuseet.com/hagan/hagan-formidling/